RDW gaat onlogische tellerrapporten corrigeren


 

Onlogische tellerstanden worden uit het rapport gehaald. (foto: Shutterstock)Vaak zijn onlogische tellerrapporten te wijten aan een typfout. De RDW gaat 42 duizend rapporten alsnog 'logisch oplopend' maken. 

Voor circa 2 procent van de auto's die in Nederland op de weg rijden, kan geen tellerrapport (Nationale Autopas) worden afgegeven dat aangeeft dat alle kilometerstanden logisch op elkaar volgen. Nu steeds meer verkoopsites die NAP-score publiceren, wordt het tellerrapport steeds belangrijker.

Tellerfraude of foutje?

Als er echt tellerfraude is gepleegd, moet dat rapport natuurlijk ongewijzigd blijven. Maar soms gaat het om een typfout. Dat kan bijvoorbeeld als er een logische reeks is, die netjes oploopt naar de 3 ton, maar waar één keer een score in de 900.000 in voorkomt. De RDW werkt nu aan een geautomatiseerd systeem dat deze fouten verwijdert. De correcties verminderen het aantal voertuigen dat onterecht met een onlogische reeks van tellerstanden geregistreerd staat. De eigenaren kunnen dan een tellerrapport met het oordeel ‘logisch’ voor hun voertuig aanvragen of hem met een NAP-label op occasionsites zetten.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst