Mkb isoleert zich door beperkt bewustzijn cyberdreiging


Dit is de titel van het recent door ABN AMRO gepubliceerd onderzoek onder 233 zakelijke klanten. Waar vorig jaar het grootbedrijf nog significant meer werd aangevallen dan het mkb, zijn die verschillen nu nog marginaal. Kleinere bedrijven lijken op deze ontwikkeling weinig acht te slaan; hun risicoperceptie is gelijk gebleven. Bij grotere organisaties steeg de risicoperceptie wel sterk. Kleine bedrijven moeten dan ook het been bijtrekken, mede om te voorkomen dat ze als gevolg van nieuwe wetgeving geen opdrachten meer krijgen.

Noodzaak van extra aandacht geldt ook voor autodealers en andere automotive-bedrijven

Een beperkt bewustzijn van cyberdreigingen kan aanzienlijke gevolgen hebben voor autodealers en andere automotive-bedrijven. Denk hierbij onder andere, maar zeker niet limitatief, aan de volgende effecten van een beperkt bewustzijn van cyberdreigingen:

Het is dus van cruciaal belang dat autodealers en andere automotive-bedrijven zich bewust zijn van de cyberdreigingen waarmee ze worden geconfronteerd en proactieve maatregelen nemen om hun systemen, gegevens en klantinformatie te beschermen. Dit omvat het implementeren van robuuste beveiligingsmaatregelen, het updaten van systemen en software, het regelmatig trainen van medewerkers over cyberbeveiliging, het regelmatig uitvoeren van beveiligingsaudits en het opstellen van een gedegen responsplan voor cyberaanvallen. Het vergroten van het bewustzijn en de investering in cybersecurity is van cruciaal belang om de risico's te verminderen en de veerkracht van autobedrijven tegen cyberdreigingen te versterken.

New Vision Groep en haar zusterbedrijf UTAH IT & Data Consulting kunnen u adviseren op het gebied van beveiliging, maar ook op het gebied van wet- en regelgeving zoals de AVG. Wilt u hierover een gesprek met ons aangaan, bel of e-mail dan zeker even met Gregor Kruijssen: 088 – 0404045 / g.kruijssen@newvisiongroep.nl. 


<< Terug naar de nieuwslijst