Geen verkeersdoden meer vanaf 2050


In het Louwman Museum beloofden de verenigingen van Europese autofabrikanten en leveranciers zich in te zetten voor het drastisch verlagen van het aantal verkeersdoden, tot 0 in 2050.

De overkoepelende organisaties Acea, Clepa en Fia hebben gisteren een akkoord getekend waarin de ambitie staat om het aantal verkeersdoden in 2050 tot nul te hebben gereduceerd. Hiermee steunen de organisaties de gezamenlijke verkeersveiligheidsdoelstelling van de Europese Commissie en de lidstaten, die verkeersveiligheid tot topprioriteit hebben gemaakt. De steun bestaat onder meer uit investeringen in de ontwikkeling en introductie van levensbesparende technologieën in het verkeer.

"Welke technieken werken nu daadwerkelijk goed voor de verkeersveiligheid, hoe zit het met de infrastructuur en wat helpt om berijders niet te laten afleiden door hun smartphone: dat zijn belangrijke zaken om nader te onderzoeken", zegt voorzitter van de RAI Vereniging, Steven van Eijck, tegen Automotive. Samen met de ANWB is RAI Vereniging initiatiefnemer van dit akkoord. "Het was voor het eerst dat deze overkoepelende organisaties in deze setting bij elkaar waren", zegt Van Eijck. 


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst