Ex-topman Tesla werkt aan zelfrijdende auto bij Apple


 

Doug Field, de voormalig vicepresident engineering bij Tesla, keert terug bij zijn oude werkgever Apple waar hij waarschijnlijk gaat werken aan een zelfrijdende auto.

Tesla-topman Doug Field vertrok begin dit jaarbij Tesla voor een sabbatical en gaat nu aan de slag bij zijn oude werkgever Apple. Dat melden diverse internationale media. Field was bij Tesla onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van Tesla's Model 3. Toen de productiedoelstellingeneerder dit jaar niet werden behaald en Elon Musk zelf de leiding nam over de productie, nam Field verlof op.  

Het vermoeden is dat Field bij Apple gaat werken aan de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Field begon in 2013 bij Tesla en was daarvoor werkzaam als vicepresident engineering bij Apple waar hij medeverantwoordelijk was voor de lancering van diverse producten, zoals de Macbook Air en Pro. Doug startte zijn loopbaan als ingenieur bij Ford Motor Company. 

Apple zelf laat officieel weinig los over plannen met zelfrijdende auto's. Wel liet ceo Tim Cook in juni weten bezig te zijn met 'autonome systemen'. 


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst