Elektrische auto gaat banen kosten


Autofabrikantenorganisatie Acea waarschuwt de Europese Commissie: een te snelle overgang naar elektrische auto's heeft volgens onderzoek een zeer negatieve impact op de werkgelegenheid.

Volgens onderzoeksbureau FTI Consulting onderschat de Europese Commissie de negatieve impact van de komst van EV's op de werkgelegenheid. In een vandaag gepubliceerd rapport wijzen de onderzoekers erop dat de transformatie naar elektrische auto's ernstige en structurele gevolgen zal hebben op de gehele bedrijfskolom in de autobranche. FTI voerde het onderzoek uit in opdracht van Acea.

"De Europese industrie moet in een beheersbaar tempo veranderen, waarbij bescherming van de werkgelegenheid op de lange termijn niet uit het oog verloren mag worden", aldus secretaris generaal Erik Jonnaert van fabrikantenorganisatie Acea. Het rapport is vandaag gepubliceerd, een week voordat het Europees Parlement gaat stemmen over nieuwe, toekomstige CO2-doelstellingen voor personenauto's en bestelauto's. Acea gaf in augustus aan dat het praktisch onmogelijk is om snel genoeg de laadinfrastructuur uit te breiden. KPMG meldde eerder dat de Europese werkgelegenheid in de autobranche onder druk komt te staan door de snelle opkomst van EV's in China. 


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst