AutomotiveNL en Brainport Development organiseerde Internationaliserings workshop


Op dinsdag 31 januari organiseerde AutomotiveNL i.s.m. Brainport Development een internationaliserings workshop. Tijdens deze workshop maakten de deelnemers kennis met de kansen in Noord- Amerika, Canada, Engeland en Frankrijk. Ook hadden zij de mogelijkheid om mede invulling te geven aan het internationaliseringsprogramma dat AutomotiveNL samen met Brainport Development in 2017 / 2018 wil vormgeven.

Internationalisering
Ongeveer 50 deelnemers kregen een presentatie van onder andere Eric van Kooij (Innovatie Attaché op de ambassade in Parijs) en Bart de Jong (Nederlandse Ambassade in Washington). Daarnaast gaf Joren Schep uitgebreid uitleg over het instrument Partners for International Business (PIB). Tussendoor en na de presentaties was er ruimte voor discussie.

Jan Wouters, Manager Innovation & Internationalisation bij AutomotiveNL, geeft aan dat het belangrijk is om zoiets te organiseren. “AutomotiveNL richt zich intensief op een klein aantal landen, maar wil geen andere landen uitsluiten omdat wij samenwerken met BOM, Brainport en andere organisaties die ook een internationaliserings agenda hebben. Op deze manier komen wij te weten of er voldoende belangstelling is om zaken te doen met bepaalde landen zodat wij gerichte acties kunnen ondernemen, zoals missies of programma’s.”

Bron: automotivenl.com


<< Terug naar de nieuwslijst