Automotive Garageformule-overzicht 2017


Waar de meeste universele garageconcepten een aantal jaren geleden niet verder gingen dan wat marketing en technische ondersteuning, heeft nu vrijwel iedere formule een uitgebreid dienstenpakket. In het nieuwe Automotive Garageformule-overzicht is de belangrijkste informatie van 41 verschillende franchiseformules en deelconcepten in de autobranche terug te vinden.

Het Garageformule-overzicht 2017 is samengesteld op volgorde van het aantal aangesloten bedrijven of vestigingen. Bosch Car Service staat nog steeds soeverein aan kop met ruim 400 vestigingen, net als vorig jaar gevolgd door Vakgarage met bijna 300 franchisenemers en Autocrew, dat in Nederland een kleine 230 partners heeft. De huidige nummer vier stond vorig jaar nog op de zesde plaats, maar Autoprofijt telt inmiddels 180 vestigingen, waardoor het Kwik-Fit en Profile Car & Tyreservice voorbij gaat.

Naast het aantal vestigingen zijn ook de voorwaarden en kosten die zijn verbonden aan deelname aan een van deze formules vermeld. Maar ook wat een garagebedrijf daar voor terugkrijgt. In het overzicht worden de (online)diensten in een vogelvlucht per formule getoond.

Bron: automotive-management.nl


<< Terug naar de nieuwslijst