Van Dam versnelt duurzame gewasbescherming niet


Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken komt niet met extra maatregelen om knelpunten in de gewasbescherming versneld aan te pakken. Dit is op te maken uit zijn antwoorden op Kamervragen omtrent de brandbrief van LTO Nederland, Greenport Holland en Branche Organisatie (BO) Akkerbouw.

 Zij eisen van de staatssecretaris om elf knelpunten in gewasbescherming nu eindelijk bij de kop te pakken. Deze knelpunten belemmeren boeren en tuinders in de verduurzaming van hun bedrijfsvoering en zijn volgens de drie organisaties redelijk simpel op te lossen.

Blijkbaar niet simpel

Van Dam denkt daar blijkbaar anders over. In zijn antwoorden verwijst hij naar andere Kamerbrieven en somt hij op wat reeds in gang is gezet om de gewasbescherming in land- en tuinbouwgewassen te verduurzamen. Hij omarmt niet een van de elf suggesties.

Hij zegt enkel toe voor april uitsluitsel te geven of bij het verlenen van vrijstellingen voor gewasbeschermingsmiddelen de uitvoerbaarheid van geïntegreerde gewasbescherming zwaarder wordt meegewogen.

Rem op vergroening

Via een tweet laat Nico van Ruiten, voorzitter LTO Glaskracht Nederland, in een eerste reactie weten de opstelling van Van Dam te zien als een rem op vergroening van de gewasbescherming.

Bron: www.hortipoint.nl


<< Terug naar de lijst