Ruim half miljoen voor High Tech kassen en sensortechnologie in bloementeelt


Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag stellen samen hier ruim één miljoen euro aan ondersteuning beschikbaar voor 4 projecten waarbij 47 ondernemingen betrokken zijn. Hiervan is 375.000 euro voor het project High Tech kassen en 125.000 euro voor het project sensortechnologie in bloementeelt. 

De projecten brengen ondernemers uit uiteenlopende branches samen. Door elkaars kennis te benutten, komen toepassingen tot stand die bijdragen aan de transitie naar de nieuwe economie. De projectdeelnemers kunnen de expertise van de Fieldlabs in Zuid-Holland benutten. Dat zijn werkplekken waar bedrijven en kennisinstellingen nieuwe technologieën in praktijksituaties kunnen ontwikkelen, testen en demonstreren. De kennis en faciliteiten van deze fieldlabs ondersteunen ondernemers in hun innovatieambities en zorgen ervoor dat zij hun producten en diensten sneller naar de markt kunnen brengen.

Integrated Adapted Technology for Greenhouse Suppliers 2

High tech tuinbouwkassen zijn een belangrijk exportproduct van Nederland. In veel landen ontstaat een behoefte aan geavanceerde geïntegreerde teeltsystemen. De sector tuinbouwtoeleveranciers bestaat uit gespecialiseerde componentenleveranciers en aanbieders van turn key oplossingen. Omdat het klimaat en de gebruikerseisen per land verschillen hebben de bedrijven behoefte aan nieuwe producten toegespitst op de lokale omstandigheden. Ook is er behoefte aan nieuwe totaalconcepten geschikt voor specifieke situaties in het buitenland. Binnen de topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen heeft de publiek private samenwerking Tuinbouwtechnologie een route opgesteld om dit te realiseren. Stichting Hortivation heeft bedrijven benaderd om in dit project gezamenlijk te werken aan nieuwe kascomponenten en totaalconcepten voor toepassing in het buitenland. Hortivation is middels een TNO MKB Branche Innovatie Agenda toegetreden tot het Zuid-Hollandse Fieldlab Freshteq. De activiteiten binnen dit IPC sluiten aan bij de activiteiten binnen dit Fieldlab.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de lijst