Nederlandse agrarische sector loopt voorop met circulariteit


De Nederlandse agrarische sector scoort goed als het gaat om circulariteit. Onze agro heeft zelfs de laagste ecologische voetafdruk ter wereld. Dat blijkt uit een nieuwe Insights publicatie van ABN AMRO.

Nederlandse agrarische sector loopt voorop met circulariteit

In het rapport 'Alles van waarde - circulariteit door sectoren heen' valt op te maken dat rentmeesterschap en circulariteit bij de agrarische sector in de genen zit. Dit omdat boeren en tuinders zuinig zijn op hun meest kostbare bezit: hun grond.

Smart Farming

De agrarische productie in Nederland maakt al jaren gebruik van rest- en afvalstromen en de CO2-uitstoot wordt sterk verlaagd door de inzet van biomassa. Ook scoort Nederland hoog wat betreft het tegengaan van voedselverspilling. De agrarische sector loopt hierbij voorop met de inzet van de laatste technologie op het gebied van Smart Farming, zoals sensoren, data-analyse of het gebruik van akkerkaarten via drones of satellietbeelden.

"Nog altijd is deze sector in belangrijke mate circulair. Restproducten uit de voedingsmiddelenindustrie zijn nog steeds het belangrijkste ingrediënt in de diervoederindustrie, die hierdoor een schat aan kennis heeft over honderden restproducten. Ook plantenresten worden gebruikt, bijvoorbeeld als grondstof voor bouwmaterialen, textiel, karton, chemicaliën en kunststoffen."


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de lijst