Gerbera


In Canada worden niet zoveel bloemen geteeld. Het is lastig opboksen tegen de import van Ecuador en Colombia. De Canadese telers moeten op zoek naar de bloemen die lastig te telen of transporteren zijn.

Gerbera, gerbera, gerbera… - 14bloggerbera-150x150

Tot nu toe zagen we veel potplanten en tulpen. Die laatste bloem kwamen we afgelopen dagen tegen bij Sun Valley, Spring Valley en Westbrook. Ook op de veiling zagen we tulp. Ben Vellekoop vertelde dat de kopers de prijzen in Holland angstvallig in de gaten houden en nooit meer dan 3 cent meer geven dan de Hollandse kopers. De klokken in Nederland zetten de prijs. Dit geldt niet voor de bloemen die buiten de klok omgaan. De prijzen die daar voor betaald worden liggen flink hoger, vernamen en zagen wij hier en daar.

Tulp is zo’n product dat in Ontario veel gebroeid wordt. Het is iets dat de Zuid-Amerikanen niet kunnen. Andere producten zijn in Canada juist weer weggevaagd door de concurrentie van Colombia en Ecuador. Een voorbeeld hiervan is roos. Rozentelers zijn nauwelijks meer te vinden. Een is ons bekend en die zit op Vancouver Island aan de andere kant van Canada.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de lijst