Wijziging kaderbesluit BPM en motorrijtuigenbelasting


ingehouden loonheffing

Staatssecretaris Wiebes (Financiën) heeft enkele wijzigingen aangebracht in het kaderbesluit BPM en motorrijtuigenbelasting. Daarin is onder meer nader bepaald wanneer een voertuig voor de BPM als nieuw wordt aangemerkt. Verder zijn de voorwaarden van de teruggaafregeling voor taxi’s versoepeld.

Er is een onderdeel toegevoegd over eerder geregistreerde voertuigen die als nieuw worden beschouwd voor de BPM-heffing. “Volgens de maatschappelijke norm is een nieuw motorrijtuig een motorrijtuig welk in Nederland op de consumentenmarkt wordt gebracht en dat nog niet eerder geregistreerd is geweest.” Ook eerder in het buitenland geregistreerde motorrijtuigen die niet of nauwelijks in gebruik zijn geweest, gelden als nieuw. “Van een nieuw motorrijtuig is eveneens sprake in de situatie waarin de Nederlandse koper van het motorrijtuig degene is die het motorrijtuig voor het eerst in gebruik neemt.”
Wel kan in zaken die nog niet onherroepelijk vaststaan worden uitgegaan van een uitspraak van de Hoge Raad, waarin is bepaald dat een eerdere toekenning van een kenteken volstaat om een personenauto als gebruikt aan te merken.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst