Vrij toegang tot live-data uit auto’s


Na twee jaar is de Europese Commissie klaar met het GEAR 2030 rapport, over de economische toekomst van de autobranche. Een toekomst die bepaald zal worden door digitalisering, elektronische data. Tevreden stelt branchevereniging CECRA dat hierbij het principe van vrije toegang tot data uit de auto wordt onderschreven. Ofwel: gelijke kansen voor autobedrijven en fabrikanten?

Vrij toegang tot live-data uit auto’s?

Kunstmatige Intelligentie startup CloudMade heeft al een systeem om online data uit de auto om te zetten in passend voorspelde suggesties op het infotainment in de auto. (foto Valeo)

Een aardige is dat vrijwel tegelijk met deze reactie van CECRA een bericht over databeveiliging verscheen van fabrikantenvereniging ACEA. Ook met verwijzing naar een publicatie van de Europese Commissie.

Die roept industriële sectoren op om systemen voor databeveiliging te ontwikkelen. Waarop ACEA aangeeft zes principes te hebben vastgesteld voor databeveiliging door de auto-industrie. CECRA, vertegenwoordiger van autobedrijven, wil vrije toegang tot data. Dat wringt, beveiliging en vrije toegang.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst