Volvo stopt op termijn met diesel


Volvo stopt met de ontwikkeling van dieselmotoren. De Zweedse autofabrikant wil zich in plaats daarvan richten op elektrische en hybride auto's.

Dat zegt Volvo-ceo Håkan Samuelsson in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Investeren in diesel is volgens de ceo op termijn niet langer commercieel rendabel. Daarbij speelt mee dat de milieunormen steeds strenger worden. "Uitgaande van de huidige stand van zaken ontwikkelen wij geen nieuwe generatie dieselmotoren meer", aldus Samuelsson.

Financieel onhaalbaar

De meeste recente dieselmotoren van Volvo dateren uit 2013. Volgens de Volvo-topman wordt deze motor nog wel een jaar of tien doorontwikkeld om aan de normen te blijven voldoen. Samuelsson geeft aan dat de huidige norm voor CO2-uitstoot, die tot 2020 geldt, zonder diesels niet te halen is. Aan de andere kant worden de normen voor uitstoot van stikstof door diesels steeds strenger. De chemische behandeling van de uitlaatgassen wordt uiteindelijk zo duur dat dit zeker in de zwaardere voertuigen financieel niet meer haalbaar is


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst