Vijf miljoen euro extra dit jaar voor BBL-subsidie


De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, verwacht dat het aantal BBL-leerlingen (mbo) stijgt en heeft daarom voor dit jaar extra budget vrijgemaakt.

Het budget voor de subsidieregeling praktijkleren is voor 2018 met 5 miljoen euro verhoogd van 188,9 tot 193,9 miljoen euro, zo staat vermeld op de website van de Staatscourant. Minister Ingrid van Engelshoven van OCW heeft extra budget voor dit jaar vrijgemaakt door 5 miljoen euro naar voren te halen. Dat bedrag stond voor andere jaren gereserveerd, maar wordt nu eerder vrijgemaakt. Van Engelshoven heeft dit besloten, omdat uit ramingen blijkt dat het aantal BBL-leerlingen in ieder geval tot en met 2020 zal stijgen. Aanvragen voor de subsidie kunnen nog tot 17 september dit jaar worden ingediend. De dag daarna, op Prinsjesdag, zal bekend worden hoe de minister 'exact invulling gaat geven' aan de voortzetting van de regeling voor 2019 en hoe groot het budget wordt.

Details

Eerder dit jaar was nog onzeker of de subsidieregeling voor bedrijven met een leer-werkplek zou worden voortgezet of dat er bezuinigd zou gaan worden. In een brief aan de Tweede Kamer meldde de minister in juli de regeling voort te willen zetten en verdere details bekend te maken zodra de Rijksbegroting is gemaakt.

Via de subsidieregeling kunnen erkende leerbedrijven per leerling een tegemoetkoming krijgen van maximaal 2.700 euro per schooljaar. 


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst