Veranderende APK en op zoek naar personeel


Het is de levenslijn van het autobedrijf: de APK. In Nederland kennen we het systeem dat iedereen die voldoet aan de eisen van de RDW, APK’s mag uitvoeren. Belangrijk dus om die APK te waarborgen. Niet alleen voor het autobedrijf als omzetkans, maar uiteraard ook voor de veiligheid.

Blog: Veranderende APK en op zoek naar personeel

Roetfiltercontrole en een ander cusumsysteem. Het zijn belangrijke wijzigingen in de APK met gevolgen voor de APK-keurmeester.

We delen regelmatig foto’s uit de praktijk. Ook op de whatsapp-groep komen soms bizarre dingen langs. Niet te bevatten toch, een doorgeroeste achteras op een auto van nog geen acht jaar oud? Laat staan de foto’s van extreem ver versleten remmen. Als autobedrijf of keurmeester speel je een belangrijke rol in het waarborgen van de veiligheid op de weg, dat is duidelijk. En toch, die APK is soms ook best lastig.

APK veranderingen belicht

Afkeur versus goedkeur. Zo nu en dan pikken we er een uit om het juiste antwoord boven water te krijgen. Er valt genoeg te leren over de APK. We kijken mee bij een RDW-Keuringsstation, belichten reacties van lezers en leveranciers over de APK-veranderingen. En ook niet onbelangrijk: we kijken nog eens naar de plannen voor roetfiltercontrole in de APK en het nieuwe cusumsysteem. Interessant dat laatste, want het brengt hier en daar keurmeesters in een lastige situatie.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst