Subsidiepot voor energiebesparing eigen huis is leeg


Voorlopig heeft het voor huiseigenaren geen zin meer om een subsidieaanvraag in te dienen voor isolatiemaatregelen. Het beschikbare budget is inmiddels verdeeld. De subsidiepot is nu volledig uitgeput.

Tot en met  26 april 2017 zijn er voldoende aanvragen ontvangen om het beschikbare budget uit te geven. Hierbij is ook het laatste beschikbare budget voor eigenaar-bewoners meegerekend. Dit laatste budget van € 500.000 wordt zeer binnenkort gepubliceerd in de Staatscourant. Het totale subsidiebedrag is hiermee € 44.275.000.

Uitsluitsel

De wettelijke termijn om een besluit te nemen over een ingediende aanvraag is 13 weken. Uiterlijk eind juli wordt er uitsluitsel gegeven over aanvragen die in april ontvangen zijn. RVO.nl zet extra capaciteit in om de aanvragen te verwerken.

Vereniging van Eigenaren

RVO.nl heeft meer aanvragen ontvangen dan er aan subsidiebudget is gepubliceerd, maar houdt er rekening mee dat er bij de behandeling ook nog subsidieaanvragen afvallen.

Voor Vereniging van Eigenaren (VvE) is er een apart subsidiebudget waar nog voldoende budget is.  VvE’s kunnen dus nog steeds aanvragen indienen.

Bron: accountancyvanmorgen.nl


<< Terug naar de nieuwslijst