SRA: autobranche rekent in 2017 op flinke winststijging


Autobedrijven rekenen volgend jaar op een omzetgroei van 4,8 procent en een winststijging van 5,4 procent. Dit blijkt uit het nieuwe rapport ‘2017 in zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’ van accountantsorganisatie SRA.

Eerder dit jaar meldde de organisatie al dat de gemiddelde winst in de autobranche over 2015 bijna verdubbelde. Daardoor is kredietwaardigheid van de branche verbeterd van 61,8 procent in 2014 naar 73,6 procent in 2015. Dit wil zeggen dat bijna driekwart van de autobedrijven vorig jaar aan alle financiële verplichtingen kon voldoen en kredietwaardig was voor banken. De branche blijft nog wat achter bij het mkb als geheel, 75,7 procent van het Nederlandse mkb is kredietwaardig, maar het verschil is duidelijk kleiner geworden, is te lezen in het SRA-rapport. 

De verbeterende financiële gezondheid van de autobranche komt ook terug in de investeringssaldi: bedrijven hebben meer geïnvesteerd in vaste activa en minder gedesinvesteerd. Het positieve investeringssaldo in de branche nam fors toe van 54,1 procent in 2014 naar 75,7 procent vorig jaar.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst