In de toekomst rijdt iedereen in een connected car


Ze bestaan: auto’s met een ingebouwd apparaatje waarmee allerlei data verzameld wordt over de auto en haar berijder, wat vervolgens gebruikt kan worden voor preventief onderhoud en tal van andere slimme toepassingen. Een connected car is geen toekomstmuziek. Bestaande auto’s kunnen binnen 15 minuten omgetoverd worden tot een connected car. Rondrijden doen ze al, al is het aantal nog klein.

De technologie achter deze connected cars is de ontwikkelfase wel al een tijdje voorbij. “Over twee jaar is dit de normaalste zaak van de wereld”, zegt Vincent Kalkhoven. Hij is directeur van applicatie ontwikkelaar NXTApps dat vorig jaar startte met het bouwen van toepassingen voor de automotive. Vincent vertelt over NXTApps, de ”connected cars” en het ontwikkelen van veilige (mobiele) toepassingen.

NXTApps: de startup

NXTApps werd begin dit jaar opgericht met de ambitie om bedrijven te helpen bij hun digitale transformatie. Naast cloud-technologie maakt NXTApps gebruik van Outsystems, “een reduced code programming platform” waarmee in zeer korte tijd software kan worden ontwikkeld.

Vincent legt uit: “Door op een creatieve en grotendeels geautomatiseerde manier software te ontwikkelen waarbij “privacy by design” en “security by design” het uitgangspunt zijn, kun je in korte tijd voor bedrijven enorme waarde creëren. Dit zorgt er namelijk voor dat de snelheid en wendbaarheid, waarmee ingespeeld kan worden op de veranderende behoeften van klanten en consumenten, toenemen.”

Slimme (mobiele) apps maken directe communicatie mogelijk tussen de consument en de aanbieder van diensten. Ondanks dat NXTApps branche-onafhankelijke software ontwikkelt, is zij een vergaande samenwerking aangegaan met Crossyn. Crossyn levert een geavanceerd analyseplatform voor de automotive industrie.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst