Hoogseizoen voor de pioen


Met het hoogseizoen voor pioenen voor de deur kan het grote genieten voor de consument beginnen en wordt het hard werken voor de pioenenkwekers. Op de veilingen van Royal FloraHolland worden de komende periode rond de 10 miljoen stelen per week aangevoerd. Volop pioenen in waanzinnig veel kleuren, geuren en vormen. 

De allereerste pioenen zijn al in het vroege voorjaar beschikbaar; dan zijn Pioenen nog schaars en prijzig. Richting de zomer krijgen de planten meer zon en kan het hard gaan. Hoe het aanbod zich precies ontwikkelt, hangt elk jaar weer af van de grilligheid van de natuur. Naar verwachting is het hoogseizoen dit jaar van eind mei tot half juni. 

De roze Paeonia 'Sarah Bernhardt' is met jaarlijks 30 miljoen stelen de grote favoriet, maar er is zo veel meer moois. Naast Pioenen in heel veel prachtige kleuren – van wit tot geel, van rood tot paars – heb je zelfs doorkleurende pioenen. De bloemknoppen van deze pioenen beginnen in één kleur, maar die verandert als de bloemen verder openbloeien. Het zijn net toverballen die van kleur veranderen.

In de zomereditie van het inspiratiemagazine '365 dagen bloemen' zijn twee pagina's aan (doorkleurende) pioenen gewijd en in week 20 t/m 22 staat de pioen op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de lijst