Honda zegt alle Nederlandse dealercontracten op


Importeur Honda Benelux wil dat de dealers die een nieuw contract krijgen gaan investeren in onder andere de corporate identity. 

De contracten zijn opgezegd per 31 december 2018. Dat bevestigt Ad Maarschalk, voorzitter van de Honda Dealervereniging aan Automotive, naar aanleiding van recente geruchten. Vorig jaar was het ook al onrustig in Honda-kringen, nadat vanuit de Benelux-importorganisatie in België werd gezocht naar alternatieven voor de distributie in ons land. Uiteindelijk is besloten toch zelfstandig het importschap door te zetten.

Volgens Georges Dewulf, woordvoerder van Honda Benelux, is het opzeggen van de dealercontracten een administratieve operatie. “We willen net zoals veel andere merken het aantal contractpartners verminderen. Daarvoor hebben we alle bestaande dealers met een termijn van twee jaar opgezegd." In Nederland heeft Honda 26 contractpartners met in totaal 37 vestigingen.

Moeizame jaren

Volgens Benny van Nieuwkerk, van het gelijknamige Honda-dealerbedrijf dat met vier vestigingen in de Randstad de grootste in ons land is, wil Honda schoon schip maken. “We hebben dat een jaar of tien geleden ook meegemaakt,” aldus Van Nieuwkerk. “Het is natuurlijk niet leuk, maar de toekomstige bestendigheid van het netwerk ligt aan deze beslissing ten grondslag.”


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst