Hoge Raad stelt Bovag in ongelijk over pensioenverdeling


Bovag is teleurgesteld en verbaasd over de uitspraak van de Hoge Raad in de cassatiezaak over de pensioenpremieverdeling. De uitspraak heeft geen directe gevolgen voor de branche.

Dat meldt Bovag aan Automotive.

Bovag ging in cassatie omdat de branchevereniging vindt dat de sociale partners over de verdeling van de pensioenpremie gaan en niet het bestuur van pensioenfonds PMT. Ook stelde Bovag dat Pensioenfonds Metaal en Techniek zich onvoldoende rekenschap heeft gegeven van de belangen van de Bovag-achterban door een afwijkende premieverdeling vast te leggen in de pensioenreglementen. Dat had grote nadelige gevolgen voor de werkgevers in de sector.

"Beide klachten zijn helaas door de Hoge Raad afgewezen", zegt Bertho Eckhardt, algemeen voorzitter van Bovag. "Dat betekent dat Bovag geen directe invloed heeft op de verdeling van de pensioenpremie tussen werkgevers en werknemers." De pensioenpremieverdeling kan door andere partijen - dus buiten Bovag om- worden vastgesteld. "De pensioenpremieverdeling heeft grote invloed op de lasten van de werkgevers en werknemers in de sector. Dat verbaast Bovag en is niet in het belang van deze werkgevers en werknemers", aldus Eckhardt.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst