Hoe klimaat(on)vriendelijk is de elektrische auto


Een week of wat terug somde Auto Motor und Sport ‘Chefredakteur’ Ralph Alex zes redenen op waarom “Das E-Auto Schneller kommt als gedacht”. Afgelopen week kwam Emission Analytics met de eerste resultaten van elektrische auto’s in RDE-testen. En ook van recente datum is het rapport van ITF met de titel: “Hoe lichtere voertuigen kunnen helpen CO2-uitstoot te reduceren.” Wat hebben die berichten met elkaar te maken?

Hoe klimaat(on)vriendelijk is de elektrische auto?

Mooi plaatje. En die Tesla heeft ook oog voor het klimaat. Of...

Allereerst even dit: het Duitse Auto Motor und Sport is een uitstekend autoblad. Bij AMT zijn we jaloers op de omvang van de redactie en op het beschikbare budget. Zo dat is gezegd. Dan nu het voorwoord van de chef redacteur van enkele nummers terug.

De eerste drie

Ralph Alex noemt zes redenen waarom de E-Auto er weleens heel snel aan kan komen. Let op, we nemen ze in sneltreinvaart door. 1: China komt vanaf 2019 met een quotum voor een minimaal aantal elektroauto’s. 2: De EU discussieert ook over zo’n quotum: 15 % vanaf 2030. 3: De CO2-limieten voor de autofabrikanten worden aangetrokken. Na de 95 gram van 2021 gaat er waarschijnlijk nog een derde van die grenswaarde af in 2030. Dat gaat alleen met voldoende e-auto’s. Die tellen immers voor nul gram en die nul mag bovendien meer dan één keer meegeteld worden.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst