Hightechbedrijfjes maken de auto van morgen


De zelfrijdende auto, de elektrische auto, de digitale auto. De autoindustrie bevindt zich in een ongekend dynamische periode. Ze biedt ongekende kansen aan nieuwe toeleveranciers.

Prodrive Technologies grossiert in uitvindingen voor de auto-industrie. Het Brabantse hightechbedrijf kwam al met een compacte elektromotor en een draadloos laadsysteem. Nu gaat het een stap verder. Het komt met een fijnstofsensor, een vernieuwing met een medische component. De sensor herkent zowel binnen als buiten de auto fijnstof, en geeft een seintje aan de airconditioning om de buitenlucht af te sluiten of om extra te filteren om de lucht ín de auto schoon te houden.

Prodrive Technologies ontwikkelt een fijnstofsensor die zowel binnen als buiten de auto fijnstof herkent.

'Dat kon tot op heden nog niet', legt Thomas van Schijndel van manager Prodrive. 'Het gaat om minuscule, onzichtbare stofdeeltjes die je neus niet zelf kan filteren. Die stofdeeltjes komen nu direct in je longen terecht.'

Prodrive heeft de fijnstofsensor ontwikkeld voor een autofabrikant die het product in 2018 wil lanceren. Van Schijndel mag de naam van de fabrikant niet noemen. Wel staat vast dat het om een Duitse autofabrikant gaat.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst