Dit zijn de 14 duurste voorwielaandrijvers van Nederland


Volvo V90 T5 Inscription '18

Volgens sommige auteurs (en toegegeven: velen anderen) is achterwielaandrijving het meest premium wat je maar kan overkomen. Achterwielaandrijving is voor hen het antwoord op alles. Elke auto wordt beter van achterwielaandrijving. Echter, in veel gevallen wegen de beperkte voordelen van RWD niet op tegen die van voorwielaandrijving.

Met name de Mini toonde aan dat er enorm veel te winnen was op het gebied van voorwielaandrijving. Dan zijn de motor, de aandrijving en de transmissie aan de voorkant, de rest van de ruimte kun je gebruiken voor inzittenden en hun bagage. Niet handig als je wil gaan driften, wel als je dagelijks een auto nodig hebt voor praktische doeleinden. Onlangs maakten we een lijstje met vooral goedkope achterwielaandrijvers. Dat was drie keer niets: geen uitrusting en geen uitstraling. Het allerergste was nog dat je nauwelijks voldoende vermogen had om de voordelen van achterwielaandrijving te kunnen bemerken.

We trappen (totaal niet willekeurig) af bij 64.000 euro:

Volvo V90 T5 Geartronic Inscription
64.015 euro
Vroeger stond ‘T5’ voor een epische klinkende vijfcilinder, stoere huisvaders en bakken onderstuur. Tegenwoordig kun je die motor wegschrappen. De huidige T5 klinkt niet meer zo goed als voorheen, maar slecht is het zeker niet. Het is gewoon ‘een motor’. Wel eentje die meer vermogen en koppel levert dan zijn iconische voorganger, en zuiniger is. De Inscription uitvoering zit lekker ruim in zijn spulletjes. Als je kijkt naar de prijs-kwaliteit-prestatie ratio dan is de Volvo V90 een solide aanbieding. Stiekem ook een gaaf ding om te zien. Er zijn ook auto’s die níet uit Duitsland afkomstig zijn.

 


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst