Digitale revolutie op de World Flower Summit


World Flower Summit; Do not be afraid but move on!

Tijdens de eerste World Flower Summit, die dinsdag 7 november in Aalsmeer gehouden werd, stond ketenintegratie als belangrijkste onderwerp op het programma. Sprekers van grote internationale sierteeltorganisaties als Fleuroselect, CIOPORA, AIPH, Florint, Union Fleurs en Royal FloraHolland deelden hun visie op ketenintegratie en werden vervolgens uitgedaagd door professor Jan Rothman, die met zijn visie duidelijk te kennen gaf dat er voor de sector een grote uitdaging ligt en dat het gevaar van buitenaf loert. Sterker nog, volgens hem staat de sector voor de grootste uitdaging sinds 100 jaar!

Hij vergelijkt de huidige periode met die van de 2e Industriële Revolutie. We zitten nu in de Digitale Revolutie en net als in de 19e eeuw geldt ook nu: Don't be afraid, but move on. Wees niet bang voor wat er komen gaat, maar zorg dat je waarde toevoegt aan je onderneming, anders ben je over een aantal jaar uitgespeeld. Stap af van wat iedereen al doet en wat je zelf al jaren doet en durf het echt totaal anders te doen. Hij wijst daarbij op zaken als big data, die in de sector nog absoluut niet ingezet wordt, en blockchain technologie, waar we wel van gehoord hebben, maar het liefst nog met een boog omheen lopen. Wees je bewust als sector, dat we eigenlijk nog steeds niet weten wat onze klant, de consument echt wil, terwijl er zoveel data beschikbaar kan zijn (big data).
Bedrijven als Über en Airb&b doen het echt anders dan hun sectoren gewend waren; ze bezitten zelf geen taxi’s en appartementen, maar maken enkel de koppeling, de verbinding tussen mensen, vraag en aanbod verbinden, mensen verbinden. Echt anders dus!


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de lijst