December nekt groei autoverkoop 2017


We zijn eruit, geheel zoals Bovag en RAI Vereniging verwachtten is de nieuwverkoop van auto’s in 2017 hersteld met een plus van 8,4 procent. Daarmee werd het nog geen goed verkoopjaar, over langere termijn gezien. Misschien dit nieuwe jaar beter, als weer de prognose van 8 % groei uitkomt. Na de ontnuchtering van afgelopen december.

December nekt groei autoverkoop 2017

Symbolisch, zou je haast zeggen: de best verkochte auto van 2017 was de Renault Clio. Net voor de Volkswagens Golf en Up! en de Opel Karl. Niet langer zijn Opels en Volkswagens de eerste keus.

Laten we wel wezen, heel het jaar 2017 leek een voorspelling van rond 8 % groei in de nieuwverkoop te voorzichtig. Nog eind november lagen we 14,5 % voor op rampjaar 2016. Elke maand van 2017 was iets tot véél beter dan een jaar eerder.

Tot december, 50 % slechter dan diezelfde maand in 2016. Met als gevolg ineens zes procentpunt minder verkoopwinst over heel 2017. Niet normaal, zo weinig reuring? Of juist wel, het gewone effect dat iedereen liever in januari dan in december registreert?

Zakenauto-markt stilgevallen

Waar werd het in vergelijking met eerdere jaren eng stil in de showrooms? Dat is in de statistiek snel te zien, bij de typische zakenautomerken. Grofweg bij al die merken hetzelfde, van een dikke tweeduizend december-registraties terug naar een paar honderd.

Bij Audi, BMW, Mercedes, Volvo, maar ook bij Opel en Volkswagen zie je meteen waarom december 2017 zwaar onder de maat bleef. Zij het dat Peugeot en Renault, ook zakelijk goed in beeld, zo’n zware teruggang bespaard bleef.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst