Datalek legt vertrouwelijke informatie autofabrikanten op straat


Door een lek in de beveiliging van een Canadees automatiseringsbedrijf was 157 gigabite aan vertrouwelijke bedrijfsinformatie vrij toegankelijk van meer dan honderd autofabrikanten.

Online beveiliger Upguard ontdekte begin vorige maand een datalek bij de Canadese automatiseerder Level One Robotics. Een bedrijf dat productiemiddelen levert aan onder meer Tesla, Volkswagen, Chrysler, Ford, Toyota en GM. Dat meldt Upguard in een persbericht. 

In de stukken op de vrij toegankelijke server van Level One Robotics waren assemblageschema's, vloerplannen van fabrieken, instellingen van robots, geheimhoudingsverklaringen en persoonsgegevens te vinden. In totaal ging het om 157 gigabyte (één gigabyte staat gelijk aan de tekst uit 50 encyclopedieën) aan bestanden die over een periode van 10 jaar waren opgesteld.Vorig jaar werden in ons land onder meer Carwise en VWPFS geconfronteerd met een datalek.

Upguard heeft het lek voor publicatie gemeld aan Level One Robotics, waarna het bedrijf acuut maatregelen nam om het lek te dichten. Het is niet bekend of er ook daadwerkelijk hackers informatie van de server hebben gebruikt. Het is ook niet bekend hoeveel impact dit lek heeft op de Europese automarkt. 


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst