Coronavirus - dit kunnen werkgevers en werknemers zelf doen


Het coronavirus COVID-19 is nog niet in Nederland geconstateerd, maar de mogelijkheid dat het hier komt is wel degelijk aanwezig. Werkgevers en werknemers kunnen zich voorbereiden om verspreiding van het coronavirus (en van andere virussen zoals het ‘gewone’ griepvirus) zo veel mogelijk te voorkomen.

Heeft u werknemers die op (zaken)reis zijn geweest naar risicogebieden, dan is extra waakzaamheid geboden. Maar dat geldt ook voor werknemers die terugkomen van een vakantiereis uit risicogebieden en die symptomen van infectie ontwikkelen.

Risiciogebieden zijn nu:

Als werknemers onverhoopt in contact zijn geweest met zieke mensen in de risicogebieden, moeten zij mogelijk tot twee weken contact met anderen vermijden. Zij moeten dan de instructies van de GGD opvolgen en dus niet op het werk verschijnen. Als u veel zaken doet met risicogebieden, geeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) antwoorden over zakendoen en het coronavirus.

Verder is het verstandig om medewerkers met vakantieplannen te wijzen op de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken. Medewerkers kunnen daarvoor bijvoorbeeld de app op hun telefoon zetten.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst