Compliance aan privacywetgeving: Informatiebeveiliging


privacywetgeving

Vanaf eind mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Hoe bereidt uw organisatie zich hierop voor?

Informatiebeveiliging gaat over het geheel aan maatregelen waarmee organisaties hun informatie beveiligen, zowel digitaal als niet digitaal. Organisaties hebben niet alleen informatie nodig om hun bedrijfsprocessen te kunnen uitvoeren, maar ook om hun interne bedrijfsvoering bij te sturen en om strategische beslissingen te nemen. Persoonsgegevens, zoals een klantenbestand en een personeelsadministratie, vormen hier een onderdeel van.

Een definitie van informatiebeveiliging is: het geheel van preventieve, detectieve, repressieve en correctieve maatregelen, procedures en processen die de beschikbaarheid, exclusiviteit en integriteit van alle vormen van informatie binnen een organisatie of een maatschappij garanderen. Doel hiervan is de continuïteit van de informatie en de informatievoorziening te waarborgen en de eventuele gevolgen van beveiligingsincidenten tot een acceptabel, vooraf bepaald niveau te beperken.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst