Bovag en RAI hopen op steun Kamerleden voor aanpassing bpm-tabellen


Bovag en RAI Vereniging willen dat de Tweede Kamer bij de bespreking van de belastingplannen aanstuurt op een aanpassing van de bpm-tabellen.

Bovag gaat samen met RAI Vereniging de komende weken in gesprek met Tweede Kamerleden en hoopt via de steun van Kamerleden alsnog op een aanpassing van de bpm-tarieven. Zo laat Bovag weten. Op deze manier hopen de brancheverenigingen de bpm op korte termijn in ieder geval op de politieke agenda te zetten. In de derde week van november debatteert de Kamer over de belastingplannen van volgend jaar. Dan wordt ook duidelijk of er een meerderheid in de Kamer is voor aanpassing van de bpm.

Eerder werd duidelijk dat staatssecretaris Menno Snel van Financiën voorlopig geen reden ziet om de bpm-tabellen voor volgend jaar aan te passen. Bovag en RAI Vereniging zijn het niet eens met die conclusie, zo ligt de uitstoot bij de NEDC 2.0 (de teruggerekende WLTP-resultaten) tien gram hoger dan bij de NEDC 1.0, melden de brancheverenigingen op basis van Jato-cijfers. 


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst