Auto-industrie hoopvol gestemd over Brexit-deal


De in Groot-Brittannië vertegenwoordigde autofabrikanten zijn hoopvol gestemd over de Brexit-deal die er nu ligt. Dat meldt Automotive News Europe.

Vooral de transitieperiode van 21 maanden waarin er niets verandert, is volgens de fabrikanten goed nieuws. “Brexit draait om schadebeperking, en met deze deal voorkomen we rampzalige consequenties die er zouden zijn geweest als er geen overeenkomst was gesloten”, tekent ANE op uit de mond van Mike Hawes, de ceo van SMMT, de Britse brancheorganisatie van autofabrikanten. “Dit is een eerste stap: we zijn op zoek naar zekerheid dat een Brexit geen negatieve gevolgen heeft voor de business.”

Aston Martin reageert voorzichtiger. “Ik weet niet of dit nou meer of minder zekerheid biedt – maar er ligt in ieder geval een plan”, aldus ceo Andy Palmer, wat niet betekent dat het bedrijf vooralsnog niet afziet van zijn noodstrategie om eventueel onderdelen in te vliegen. “Er is nog te veel onduidelijk.

Overigens zijn veel analisten er niet gerust op dat de deal door het parlement komt, schrijft Automotive News Europe. “Het wordt steeds waarschijnlijker dat er geen deal komt, of een tweede referendum en zelfs nieuwe verkiezingen behoren tot de mogelijkheden.” Momenteel verdedigt Theresa May de deal in het Britse parlement. 


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst