Auto van meer dan EUR 30.000 doet het weer goed


Nederlanders betalen vaker voor een wat duurdere auto. Dat concludeert ING op basis van cijfers over de automarkt. Er werden in het eerste kwartaal van dit jaar niet alleen meer nieuwe wagens aan de man gebracht, maar vooral ook duurdere auto’s.

Gemiddeld telden kopers in de eerste drie maanden €32.500 neer voor een nieuw exemplaar, inclusief belasting. Dat is ruim €1000 meer dan gemiddeld in 2017 en zeker €7500 meer dan in 2010. Met name voor auto’s boven de €30.000 zijn nu relatief meer kopers te vinden. Een deel van die stijging wordt overigens wel veroorzaakt door hogere belastingen, verklaart ING. Vooral kleine zuinige auto’s stegen de afgelopen jaren in prijs omdat er gunstige fiscale voordelen voor zakelijke rijders vervielen.

Omzetstijging

De totale omzet in de autoverkoopbranche in Nederland steeg afgelopen kwartaal met 18 % op jaarbasis naar ruim 4,4 miljard euro. De populariteit van SUV’s draagt ook bij aan de trend. Deze wat hoger geprijsde auto’s zijn zowel bij zakelijke als particuliere kopers erg in trek. In de eerste drie maanden van dit jaar waren ze volgens ING goed voor 35 % van de totale omzet. Ook naar elektrische auto’s ging meer geld.


Lees meer bij de bron van dit artikel
<< Terug naar de nieuwslijst